Pulpe de rata pe varza

de laylalala in Rata, 1 Ian 2012 | 9191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de rata intregi
  • sare&piper, dupa gust
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr unt, topit
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 500 gr varza rosie + 500 gr varza alba, tocata marunt
  • 1 lingura otet de mere
  • sucul de la 1 portocala
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura gem de afine

Sos

  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 400 ml supa de pui
  • 100 ml vin rosu
  •  50 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata pe varza:

1.       Incinge cuptorul la 180°C. Inainte cu 24 ore de a gati pulpele, freaca pulpele cu multa sare si putin piper, acopera-le si lasa-le in frigider pana a doua zi. A doua zi ia din sarea de pe pulpe si lasa-le deoparte.

2.       Amesteca varza cu cimbru, sare&piper, ceapa, otetul de mere, sucul de portocala, stafide, gemul de afine si 100 gr unt topit. Aseaza acest amestec intr-o tava de copt. Apoi aseaza pulpele de rata pe varza si frunzele de dafin. Toarna peste pulpe restul de unt topit si da la copt 1h 30 minute, intorcand pulpele din cand in cand.

3.       Pentru sos, caleste ceapa in unt. Adauga faina si amesteca 2 minute apoi adauga supa si amesteca bine cu telul pentru a nu se face cocoloase. Adauga vinul si smantana si lasa sosul pe foc pana fierbe si se ingroasa usor.

4.       Serveste pulpele cu varza, sos si cartofi piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza